Home Puk&Muk
Puk en Muk
Geen kippen meer Print E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 03 augustus 2010 20:29

Eigenlijk is dit het einde van onze Puk en Muk sectie...

Puk is een tijdje geleden toch overleden. Ze werd opnieuw ziek en deze keer kwam ze er niet meer overheen. Wat moesten we nu? Weer een kipje erbij kopen? Buren een eindje verderop wilden graag kippen en boden aan om Uk te adopteren. Nu woont ze samen met 3 nieuwe kipjes een eindje verderop in de straat.

Voor ons is het goed zo. Het begon allemaal met Puk en Muk die we cadeau kregen. We hebben veel plezier gehad met die kipjes. Maar blijkbaar worden legkippen niet zo oud en ik zie het niet zitten om telkens nieuwe kippen te moeten kopen. Dit is het dan dus. Puk en Muk liggen samen begraven onder een prachtige vijgenboom in onze tuin.

EINDE

samen zonnen
Puk en Uk samen aan het zonnebaden.

Laatst aangepast ( dinsdag, 03 augustus 2010 21:03 )
 
Puk is back!! Print E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag, 05 mei 2010 10:51

Gelukkig, Puk is er weer bovenop!

We hebben ons ruim 2 weken zorgen gemaakt over onze oudste kip Puk. Natuurlijk is het maar een kip, maar toch... Het is gewoon moeilijk om een levend wezen te zien lijden en onze Puk was ziek, echt ziek.

Een paar weken geleden werd ze ineens erg passief. Normaal gesproken komt ze altijd enthousiast naar je toe maar nu bleef ze stilletjes in de buurt van het hok zitten. Het werd elke dag erger. Ze raakte zwaar aan de diaree, at niet meer, bewoog niet meer en haar kam werd helemaal blauw aan de randjes. Dat is meestal het teken dat het niet lang meer duurt. We hebben alles gecontroleerd op luizen, wormen enz. Niks te vinden. Om haar toch te laten eten hebben we het voer in water geweld en haar dingen gegeven die ze echt lekker vond: rijst bijvoorbeeld. We hebben het hok compleet ontsmet en met de hogedrukreiniger gereinigd, de grond onder het hok afgegraven en voorzien van nieuw zand. Vreemd genoeg had onze andere kip (Uk) nergens last van dus we twijfelen of het iets externs kan zijn geweest.

Elke ochtend keken we met spanning of Puk die nacht niet van haar stok gevallen was. Op internet probeerden we info te vinden: misschien is het wel gewoon ouderdom; hoe oud wordt een kip? Iemand meldde dat veel legkippen (die er niet op gefokt zijn om oud te worden) na een jaar of 3 - 4 allerlei kwaaltjes gaan vertonen en daaraan overlijden. Dat was weinig hoopvol gezien het feit dat Puk nu ongeveer 3 jaar oud is.

Gisteren leek ze ineens wat actiever. Ze was erg geinteresseerd in eten en haar kop en staart waren weer meer opgericht in plaats van de bolle ingetrokken houding van de afgelopen weken. We kregen weer hoop...misschien tegen alle verwachtingen in komt ze er wel bovenop.

Nou, vandaag weten we het zeker: Puk is back! Ze rent weer enthousiast over het gras, kakelt zo nu en dan dat het een lieve lust is en is zichzelf weer druk aan het poetsen. Hopelijk houdt ze ons nog een paar jaartjes gezelschap...

 
Treurig nieuws Print E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 27 november 2009 17:51

Muk is niet meer...

Onze Muk is op allerheiligen heengegaan. Ze werd zaterdag ziek en 's zondags vonden we haar, tot onze schrik, dood in haar nachthok. Het is nu al een tijdje geleden maar Puk is nog steeds een beetje de weg kwijt en mist zichtbaar haar maatje.

Voor Puk hebben we gezelschap gezocht in de vorm van een jong kipje: "Uk". Na een moeizame start kunnen ze nu goed met elkaar overweg...maar de innige relatie zoals die was tussen Puk en Muk zal wel nooit komen...
Uk
Hiernaast een foto van onze Uk !!

Uk is een dappere en hele snelle, wendbare kip (We hadden haar beter Nellie Kooman kunnen noemen). Ze is nieuwsgierig dus we hebben goede hoop dat ze komende zomer ook weer veel gezelligheid gaat brengen als het buitenleven weer gaat beginnen...

Laatst aangepast ( vrijdag, 27 november 2009 18:17 )
 
Gezellig erbij Print E-mail
Geschreven door Administrator   
maandag, 11 mei 2009 13:57

Als we in de tuin aan het werken zijn dan willen Puk en Muk er altijd bij zijn. Tewijl wij aan het grasmaaien, heg knippen of iets dergelijks zijn, bekijken Puk en Muk onze werkzaamheden vanaf een goede plek. Het Kliko-hok bijvoorbeeld. Daar zitten ze lekker hoog en droog en kunnen ze ons goed in de gaten houden.

kliko

Wanneer wij buiten aan de tuintafel gaan zitten dan zijn ze er als de kippen bij. Puk komt het liefst bijna bij je op schoot zitten.

opdearm

Puk is het meest mensgericht van de twee. Ze blijft lekker bij je zitten en vindt alles best.

oparm2

Laatst aangepast ( maandag, 11 mei 2009 14:14 )
 
«StartVorige12VolgendeEinde»

Pagina 1 van 2